Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



Στην χθεσινή (Τετάρτη 9/4) συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ, συζητήθηκε ερώτημα της διοίκησης του συλλόγου «Νικητές» για το κριτήριο υποβιβασμού των 7 ομάδων από την Β’ στην Γ’ κατηγορία. Έγινε συζήτηση επί του θέματος και υπήρξε προβληματισμός σχετικά με την σωστή εφαρμογή της προκήρυξης πρωταθλήματος. Τα «Νέα της ΕΠΣΑΝΑ» ύστερα από ανάλυση του θέματος, έχουν την βεβαιότητα ότι ισχύει η παρακάτω πραγματικότητα:
Το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας προκηρύχθηκε στις 15/7/2013 και ρητά αναφέρεται στην προκήρυξη ότι 25 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η ΑΕ Πόρτο Ράφτη, είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Σύμφωνα με το άρθρο 19 της προκήρυξης, σχετικά με τον υποβιβασμό από την Β’ στην Γ’ κατηγορία, προβλέπονται τα εξής:
«Οι τρεις τελευταίοι βαθμολογικά του ομίλου των δώδεκα ομάδων καθώς και τέσσερις βαθμολογικά του ομίλου των δεκατριών ομάδων ήτοι οι επτά (7) τελευταίες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης, μετά την λήξη του πρωταθλήματος της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, υποβιβάζονται στη Γ’ ερασιτεχνική κατηγορία.
Σε περίπτωση μη δήλωσης συμμετοχής ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κατόπιν κληρώσεως σε δύο (2) ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων και σε διπλές συναντήσεις (δύο γύρους). Στην περίπτωση αυτή προβιβάζονται στην Α’ ερασιτεχνική κατηγορία ο πρώτος βαθμολογικά κάθε ομίλου, ήτοι οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης αυτής της κατηγορίας. Και υποβιβάζονται στην Γ’ κατηγορία οι τρεις τελευταίοι βαθμολογικά κάθε ομίλου ήτοι οι έξι (6) τελευταίες ομάδες καθώς και η έβδομη (7) τελευταία ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης».
Στην προκειμένη περίπτωση η έβδομη ομάδα που υποβιβάζεται είναι η ομάδα ΑΕ Πόρτο Ράφτη, η οποία δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, οπότε αυτοδικαίως κατατάχθηκε στην 25η θέση της τελικής κατάταξης. Υπό άλλες συνθήκες, η ομάδα του Πόρτο Ράφτη, έπρεπε να τοποθετηθεί σε ένα από τους δύο ομίλους (έστω κι αν δεν δήλωσε συμμετοχή) και ο εκάστοτε αντίπαλός της να κάνει ρεπό και να κερδίζει τους 3 βαθμούς της νίκης χωρίς αγώνα.
Επειδή αν ακολουθείτο αυτή η πρακτική θα δημιουργούσε σε έναν από τους δύο ομίλους περισσότερα έξοδα και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, λόγω των περισσοτέρων αγωνιστικών στον όμιλο αυτό, προτιμήθηκε από το Δ.Σ. η ιδέα της δημιουργίας δύο ομίλων των 12 ομάδων και η τοποθέτηση εξ αρχής στην τελευταία θέση της κατάταξης, της ΑΕ Πόρτο Ράφτη. Έτσι, υποβιβάζονται στην Γ’ κατηγορία 7 ομάδες. Δηλαδή οι 3 τελευταίες κάθε ομίλου και η ΑΕ Πόρτο Ράφτη, που κατέλαβε την 25η θέση της τελικής κατάταξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money