Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 0–1


Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού, ο Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου επεβλήθη 1-0 του Κρυονερίου και κατέκτησε το τρόπαιο. Έτσι, ο 11ος τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΑΝΑ βάφτηκε κόκκινος… Οι δύο φιναλίστ αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό και παρά το γεγονός ότι τις χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία, δεν ήταν εφικτό να αντιληφθεί ο θεατής ποια ομάδα ήταν της Α’  και ποια της Β’  κατηγορίας, αφού το θεωρητικά κατώτερο Κρυονέρι, έπαιξε σαν ίσος προς ίσο τον πρωτοπόρο της Α’  κατηγορίας Ολυμπιακό, που έπαιξε καλύτερα από τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά και πάλι παρουσίασε αρκετές αδυναμίες...
Στο α’  ημίχρονο ο Ολυμπιακός επικράτησε στον χώρο του κέντρου και με την προσωπικότητα κυρίως του Μαρκομιχάλη, επέβαλε από την αρχή το δικό του παιχνίδι. Πέτυχε το 1-0 στο 27’ και είχε μερικές ακόμη ευκαιρίες. Το Κρυονέρι αμύνθηκε καλά στο διάστημα αυτό και όποτε είχε την ευκαιρία, έβγαινε στην αντεπίθεση.
Το β’ μέρος προσέφερε μεγαλύτερη ένταση στους 1.000 περίπου θεατές του σταδίου της Νέας Μάκρης, παρ’  ότι είχε πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών. Στο πρώτο 15λεπτο το Κρυονέρι πήρε την υπεροχή στις κινήσεις και μπορούσε με περισσότερη προσοχή να ισοφαρίσει.
Γύρω στο 60’ ο Ολυμπιακός πήρε πάλι το κέντρο και απείλησε έντονα σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Ζεϊμπέκου αλλά μετά το 75’ ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα το Κρυονέρι, που πίεσε μέχρι τέλους αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.
Το παιχνίδι ήταν σε γενική θεώρηση μέτριο ποιοτικά ενώ πρόβλημα δημιούργησε και ο ενοχλητικός κρύος αέρας, που επικράτησε στην διάρκεια της συνάντησης.
Κορυφαίος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο έμπειρος Μαρκομιχάλης, ο οποίος στο τέλος παρέλαβε και το αναμνηστικό του MVP.
Φάσεις και γκολ
08’   Το πρώτο σουτ του αγώνα από τον Μαρκομιχάλη, ψηλά άουτ.
14’   Μακρινό σουτ του Κοντόσταυλου, απ’ το ημικύκλιο του κέντρου, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μπαλαφούτης! 
26’   Ακυρώθηκε σωστά από τον βοηθό Ντόστη ως οφ- σάιντ, γκολ του Ολυμπιακού που πέτυχε ο Φώσκολος.
27’   0-1: Ο Μαρκομιχάλης με απευθείας κτύπημα φάουλ από 20 μέτρα, πέτυχε γκολ παρά την εκτίναξη του Ζεϊμπέκου.
30’   Ο Τσιούμας σούταρε από μακριά, με την μπάλλα να καταλήγει άουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
45’+ Ο Σ. Δεσύλλας με εξαιρετικό κτύπημα φάουλ από 26 μέτρα, έστειλε την μπάλλα στην συμβολή των δοκών και άουτ!
50’   Μετά από σέντρα του Κοντόσταυλου, ο Κεφάλας σούταρε στην κίνηση αλλά ο Μπαλαφούτης μπλόκαρε την μπάλλα.
53’   Σουτ του Χουζούρη έξω από την περιοχή, μετά από κόντρες στις πλάτες αμυντικών, η μπάλλα κατέληξε κόρνερ.
59’   Ο Μαρκομιχάλης μετά από ένα ακόμη καλοκτυπημένο φάουλ, υποχρέωσε τον Ζεϊμπέκο να κάνει ακόμη μια δύσκολη απόκρουση.
62’   Διαγώνιο σουτ του Πίστα, μπλόκαρε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
67’   Δίλεπτη διακοπή, λόγω διαμαρτυριών στον διαιτητή Ανδρ. Βλάχο από παίκτες και προπονητή του Κρυονερίου.
70’   Άλλο ένα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού σε καλό σημείο, με εκτελεστή τον Στεφανή. Ο Ζεϊμπέκος με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλλα.
71’   Σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, μετά από κάθετη μπαλλιά, ο Αθανασόπουλος από ευνοϊκή διαγώνια θέση εντός περιοχής, έκανε σουτ που έστειλε την μπάλλα στην ρίζα της δοκού.
76’   Ο Μαρκομιχάλης εκτέλεσε μακρινό φάουλ απευθείας, κι έστειλε την μπάλλα ψηλά άουτ.
90’+ Άλλο ένα σουτ μέσα στην περιοχή του Πίστα, αλλά η μπάλλα κατέληξε κόρνερ, ύστερα από κόντρες.
Σύμφωνα με την ποιότητα του αγώνα, κυμάνθηκε και η απόδοση των νεαρών διαιτητών Ανδρ. Βλάχου – Δουλγεράκη, Ντόστη. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο έμπειρος Γρηγ. Λάμπρος.
ΚΡΥΟΝΕΡΙ (Δημ. Μαντούκας): Ζεϊμπέκος, Δ. Δεσύλλας, Κολώτας, Κόλμπερ, Γιαλαμάς (85’ Χρυσικόπουλος), Σ. Δεσύλλας, Κοντόσταυλος (77’ Βλαχάκης), Χουζούρης, Θανασούλης (57’ Πίστας) Κεφάλας, Οσμανάι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάν. Μαγγίνας): Μπαλαφούτης, Λέκα, Τσιούμας, Ιωσήππου, Μπερμπάντης, Στέλλας, Στεφανή (82’ Τσουμάνης), Μαρκομιχάλης, Φώσκολος (93’ Σιέρρας), Βαζέχα (92’ Σιαδήμας), Αθανασόπουλος.

* Πριν την διεξαγωγή του τελικού, έπαιξαν φιλικό παιχνίδι η Μικτή παίδων ΕΠΣΑΝΑ με την ομάδα Κ-15 της ΑΕΚ. Οι νεαροί της ΕΠΣΑΝΑ επικράτησαν με 2-1 και χειροκροτήθηκαν. 

* Στις δύο φωτογραφίες παρακάτω το γκολ του Μαρκομιχάλη:
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money