Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΠΟΓΙΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!



Κοινωνική αναταραχή στα όμορα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Διονύσου, δημιουργήθηκε από την ποδοσφαιρική αντιπαράθεση του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου και του Α.Ο. Σταμάτας. Η υβριστική συμπεριφορά οπαδών των δύο ομάδων προς αλλήλους, έκανε την ένταση να φθάσει στο κατακόρυφο, καθώς το παιχνίδι αγωνιστικά είχε κριθεί! Επιπλέον οι τοπικές συγγένειες και τα επαγγελματικά συμφέροντα «τραντάχθηκαν» άσχημα, επειδή κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι για να παίζουν τα παιδιά και να ασχολούνται με θετική ενεργητικότητα οι μεγαλύτεροι… Οι εγωισμοί και τα «καμποϋλίκια» δεν πρέπει να έχουν πέραση σε τέτοιες κοινωνίες, που όλοι έχουν ένα παιδί που παίζει μπάλλα, κι ένα συγγενή που είναι παράγων σε μια ομάδα!
Τώρα, ξέσπασε αντιπαλότητα μεταξύ Μπογιατίου και Σταμάτας, επειδή οι μισοί έβριζαν τους άλλους μισούς στο γήπεδο και οι συμπεριφορές ξέφυγαν από το θεωρούμενο ως «μέτρο». Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ κατηγορίας, δεν δίνει το δικαίωμα οποιασδήποτε υποτίμησης της εξαιρετικής ομάδας της Σταμάτας, η οποία κάνει κι αυτή όνειρα…
Η συμπεριφορά των νεαρών που φώναζαν υπέρ του Ολυμπιακού δεν ήταν σ’ όλες τις περιπτώσεις η πρέπουσα. Διότι τις περισσότερες φορές τα συνθήματα ήταν υβριστικά εναντίον της Σταμάτας, χωρίς λόγο! Κάποιες ενέργειες του προέδρου του Ολυμπιακού Κοσμά Λεπατατζή, να περιορίσει το φαινόμενο, έπεσαν στο κενό. Όμως, και οι οπαδοί της Σταμάτας από την πλευρά τους, είχαν κακή (υβριστική) συμπεριφορά. Τι να περιμένεις λοιπόν, από οπαδούς που δεν ενισχύουν την ομάδα τους αλλά υβρίζουν τους αντιπάλους τους;
Οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν ήταν πολλές (τις πιο πολλές φορές, χωρίς σοβαρή αιτία) και οδήγησαν τελικά σε προσωπικές και οικογενειακές κόντρες. Σε μια τέτοια κόντρα οφειλόταν και η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Θοδωρή Μπόρα, ο οποίος πήδησε το προστατευτικό συρματόπλεγμα του γηπέδου, κι έτρεξε προς βοήθεια του πατέρα του (που υποφέρει από την καρδιά του), όταν τον είδε στην εξέδρα, να δέχεται φραστική επίθεση από γνωστό παράγοντα (και μάλιστα γιατρό στο επάγγελμα) του Ολυμπιακού.
Με το πέρασμα των ημερών, τα πράγματα πρέπει να ηρεμήσουν και οι ομάδες να ξαναβρούν την ηρεμία τους. Οι παρεξηγήσεις να ξεπεραστούν και οι οπαδοί να συνετισθούν. Οι παράγοντες των δύο ομάδων έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν πρωτοβουλίες και να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money