Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΣΑΝΑ: ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ …«ΑΜΑΡΤΙΕΣ»!






Οι μικροεγωισμοί και οι προσωπικές φιλίες ορισμένων μελών –όχι όλων- του διοικητικού συμβουλίου, υπερισχύουν της κοινής λογικής και αναδεικνύουν διοικητικές αδυναμίες σε αρκετά στελέχη της εκλεγμένης διοίκησης της Ένωσης. Προβλήματα και καταστάσεις που συναντούσαμε επί προεδρίας Μαγουλά, διαπιστώνουμε ότι επανεμφανίζονται και ταλαιπωρούν όσους (λίγους) προσπαθούν να «τραβήξουν το κάρο της Ένωσης» μπροστά, με οποιοδήποτε κόστος.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι σύμβουλοι της διοίκησης τσακώθηκαν στην συνεδρίαση της Πέμπτης 3/10, επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο θέμα της είσπραξης των ποσοστών των διαιτητών! Μια διαδικασία που δεν θα έπρεπε να υφίσταται από τότε που έπαψε να ισχύει η παλαιά σχέση Συνδέσμου Διαιτητών και Ένωσης…

Όμως στην πραγματικότητα, η διαφωνία δεν αφορούσε στην «διαδικασία» αλλά στα «πρὀσωπα». Όπως όλοι γνωρίζουν, στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν καταστάσεις που γίνονται και δεν λέγονται δημόσια, όπως και άλλες που λέγονται δημόσια αλλά δεν γίνονται στην πραγματικότητα! Έτσι, μετά την εκλογή της νέας διοίκησης της ΕΠΣΑΝΑ, τον Ιούνιο 2012, ο τομέας της διαιτησίας πέρασε μεγάλη «μπόρα» από τον φαβοριτισμό προς συγκεκριμένα πρόσωπα εκ μέρους των τότε υπευθύνων.

Η νέα κατάσταση πραγμάτων στην ΕΠΣΑΝΑ, βρέθηκε προ απροόπτου μπροστά στις εξελίξεις που υπήρξαν στον χώρο της διαιτησίας πανελλαδικά, διότι δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη και επιπλέον δεν της δόθηκαν εγκαίρως οι σωστές ακολουθητέες «γραμμές», δεδομένου ότι τα πρόσωπα (του χώρου της διαιτησίας) που απεχώρησαν όπως κι αυτά που ανέλαβαν, είχαν μεταξύ τους μεγάλες διαπροσωπικές διαφορές. Αποτέλεσμα ήταν οι διαιτητές της Ένωσης να περάσουν μια πολύ δύσκολη περίοδο πέρυσι. Όμως, στα τοπικά πρωταθλήματα, με την ευθύνη των έμπειρων στελεχών της διαιτησίας που συνέβαλαν στο «στήσιμο» της ΕΠΣΑΝΑ, τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά καλά, καθώς όλα τα σωματεία έμειναν ικανοποιημένα και τα πρωταθλήματα κρίθηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές!

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι διοικητικοί παράγοντες που διατηρούν φιλικές σχέσεις με διαιτητικούς παράγοντες της προηγούμενης διοικητικής περιόδου (δηλαδή της περιόδου Μαγουλά), επιμένουν να στηρίζουν θέσεις και επιλογές ανθρώπων, που οδήγησαν την ΕΠΣΑΝΑ στην αναξιοπιστία και στο περιθώριο. Αυτή ακριβώς η αντίληψη επικράτησε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης το βράδυ της Πέμπτης 3/10.

Ο πρόεδρος Γιώργος Παπαμακάριος έμεινε σταθερός στην άποψη περί συνεργασίας με τα στελέχη του Συνδέσμου Διαιτητών ενώ μια πλευρά μελών με επικεφαλής τον β’ αντιπρόεδρο Σταύρο Χρυσάφη, επέμεινε στην άποψη της επιστροφής στο παλαιό (αποτυχημένο) σύστημα, που ακολούθησε η διοίκηση Μαγουλά, κι έχασε τις εκλογές γιατί τα σωματεία δεν επικρότησαν τέτοιες συμπεριφορές!
Τελικά, στο θέμα συζήτησης του διοικητικού συμβουλίου, επικράτησε (6-4) η άποψη του προέδρου, ο οποίος ατομικά ψήφισε λευκό, για να ισορροπήσει τις δύο πλευρές και να μην αφήσει στους διαφωνούντες την εντύπωση ότι αποτελούν αντιπολίτευση…

Δυστυχώς, αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης, κυκλοφόρησαν φήμες ότι τόσο ο κ. Χρυσάφης όσο και ο κ. Δεστούνης, παραιτούνται από τις θέσεις που κατέχουν στις Επιτροπές της Ένωσης και παραμένουν ως απλά μέλη του Δ.Σ.! Δεν γνωρίζουμε αν θα επιμείνουν σ’ αυτήν την επιλογή αλλά γίνεται κατανοητό απ’ όλους ότι με τέτοιες συμπεριφορές και μεθόδους, δηλαδή της εξατομίκευσης του κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος, δεν μπορεί η Ένωση να προχωρήσει και να διοικηθεί σωστά. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες άνευ ουσίας, που δεν συντελούν στην ομαλή λειτουργία της Ένωσης και στην εξυπηρέτηση των σωματείων – μελών της, στο όνομα των οποίων όλοι «κόπτονται» σήμερα ότι προσφέρονται εθελοντικά…

1 σχόλια:

pagotosokolatas είπε...

kirie kotsoni grafete analithies ta themata den itan etsi .
exete tin dinami tou tipou kai tin xrisimopoiite me lathos tropo.
lipomaste giati ta somatia prepi na mathoun pleon tin alithia(kai oxi afti pou simferi esas).an thelete na lete tin alithia tha prepi na isaste sovaros xoris na grafete iper kapion simferodon(dioti i kataliksi sou tha einai i idia me tin ERT).

kalinixta sas egrite dimosiografe!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money