Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΕΝΤΕΡ – ΦΟΡ


Αφιέρωμα στον Νίκο Σοφιανόπουλο, αθλητή με ήθος και από τα καλύτερα σέντερ-φορ της Β’ εθνικής! Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι... 

Τον Νίκο Σοφιανόπουλο τον συναντήσαμε στη Νέα Μάκρη, του ζητήσαμε να πιούμε ένα καφέ μαζί του, κι εκείνος ευγενικά δέχθηκε. Συζητώντας, γυρίσαμε αρκετά χρόνια πίσω και θυμηθήκαμε μερικά γεγονότα, τότε που εκείνος ήταν ποδοσφαιριστής, κι εμείς σαν νέοι δημοσιογράφοι τα καλύπταμε τα αθλητικά της εποχής.

- Νίκο, από ποιά ομάδα ξεκίνησες;
- Πρωτοέπαιξα ποδόσφαιρο στον Εθνικό Ελληνορώσων, τέλη της δεκαετίας του ‘60, στην γ’ κατηγορία ΕΠΣΑ, σε ηλικία 14 χρονών. Στη συνέχεια, στην Τριγλία Ραφήνας, στα 18 μου, στην α’ κατηγορία ΕΠΣΑ, αργότερα στο Κορωπί, στην β’ εθνική και στο τέλος της καριέρας μου, στον Παπάγο και τον Θησέα Ν. Μάκρης.

Θυμόμαστε Νίκο ότι ήσουν μεγάλος γκολτζής στην Τριγλία. Έβαζες κάθε χρονιά κατά μέσο όρο 30 γκολ! Στο Κορωπί, σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία όπως η β’ εθνική της τότε εποχής, είχες μέσο όρο 28 τερμάτων την σαιζόν, με ομάδες όπως η Προοδευτική, το Αιγάλεω, η Καλαμάτα, ο Εθνικός Αστέρας, η Καλλιθέα, η Ρόδος, ο Πανελευσινιακός και άλλες…
Πάντα ήσουν μεταξύ των πρώτων σκόρερς. Πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι, αφού παρά το σχετικά μικρό σου ύψος, πετύχαινες πολλά γκολ με το κεφάλι! Επίσης, είχες παίξει και στην Εθνική νέων, την Εθνική ερασιτεχνών, καθώς και στην ομάδα του Στρατού.

- Ποιοι ήταν συμπαίκτες σου στην Εθνική νέων της εποχής εκείνης;
- Θυμάμαι τον Αναστόπουλο, τον Καλλιφασά, τον Μαυρομμάτη, τον Κανέλλο, τον Προκόβα, τον Στυλιανόπουλο, τον Δοντά, τον Τομαρά και άλλα παιδιά, με προπονητή τον Στέφανο Πετρίτση.
- Πώς και δεν πήγες σε ομάδα α’ εθνικής, τότε;
- Άκουσε, δέθηκα συναισθηματικά τον Α. Ο. Κορωπίου! Παρ’ ότι δέχθηκα προτάσεις από την ΑΕΚ, την Παναχαϊκή, την Καλλιθέα και άλλες, παρέμεινα στον ΑΟΚ! 
- Θυμάσαι κάποιους συμπαίκτες σου από τον Α.Ο. Κορωπίου;
- Τότε το Κορωπί είχε πολύ καλή ομάδα! Τι να πρωτοθυμηθώ; Σκέντζας, Πλιάτσικας, Παππάς, Ψωμιάδης, Μαργετούλης, Σταύρου, Σπέλλας, Δημητρίου, Νικολού, Στούπας, Ιωάννου, Αντωνίου, Πέτσης, Αγγελής, Πρίφτης κλπ.
- Κλείνοντας την κουβέντα μας, τώρα είσαι προπονητής ποδοσφαίρου με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ β’ και μέλος του Π.Σ.Ε.Π.Π. (Πανελληνίου Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου) αλλά δεν σε ακούω σε κάποια ομάδα…
- Είχα κάποιες προτάσεις από σωματεία της ΕΠΣΑ και της ΕΠΣΑΝΑ, αλλά για προσωπικούς λόγους δεν δέχθηκα.
- Ποιές ομάδες ήταν;
- Με συγχωρείς τώρα δεν έχει καμιά σημασία. Αρνήθηκα ευγενικά και δεν είναι καλό να τις ονομάσω, διότι κάποιος άλλος συνάδελφος είναι εκεί τώρα και εργάζεται.
- Νίκο, σε ευχαριστούμε πολύ για την συζήτηση και τον χρόνο σου.
- Κι εγώ σε ευχαριστώ για τις αναφορές που μου έκανες και θυμήθηκα λίγο τα παλιά… 
 
Φάση από αγώνα του Κορωπίου στο γήπεδο Ριζουπόλεως (Απόλλωνα Αθηνών)
Από τελικό αγώνα Κυπέλλου ΕΠΣΑ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Όταν ήταν προπονητής στον Εθνικό Ν. Μάκρης
Με τον Γιώργο Δώνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money