Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ



Στιγμιότυπο από την περυσινή (2012-13) κλήρωση στο ξενοδοχείο Holiday Inn
Μόνο η ομάδα του Πόρτο Ράφτη δεν δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Όλες οι άλλες ομάδες ανδρών στην Α’ και Β’ κατηγορία, δηλώθηκαν κανονικά και θα λάβουν μέρος στην κλήρωση του προγράμματος των νέων πρωταθλημάτων, που θα διεξαχθεί –παράλληλα με την κλήρωση του Κυπέλλου- στο πολυτελές ξενοδοχείο «PLAZA RESORT», στην παραλία της Παλαιάς Φωκαίας, την Τετάρτη 4/9, ώρα 6.30’ μ.μ.

Στην Γ’ κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή 11 ομάδες αλλά η Ελπίδα Αχαρνών, θα μετάσχει μόνο αν ικανοποιηθούν εγκαίρως οι προϋποθέσεις που έθεσε το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ.

Οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων έχουν ορισθεί στις 14-15/9 για την Α’ κατηγορία και στις 12-13/10 για την Β’ και την Γ’ κατηγορία. Στις 28-29/9 και 4-5/10 θα διεξαχθούν οι διπλές συναντήσεις της α’ φάσης Κυπέλλου, μεταξύ ομάδων Β’ και Γ’ κατηγορίας. Η β’ φάση προγραμματίζεται για τις 16/10 και η γ’ φάση για τις 23/10.

Τα σωματεία Α’ κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα νέων και προαιρετικά σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα υποδομών. Επίσης, όλοι οι σύλλογοι Β’ και Γ’ κατηγορίας, υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε ένα τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣΑΝΑ, για την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών.

Από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, τα σωματεία Α’ κατηγορίας, μπορεί να επιλέξουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα νέων ή στο πρωτάθλημα Κ-20 της ΕΠΣΑΝΑ.



Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας:

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν όμιλο των δεκαέξι (16) ομάδων, σε διπλές συναντήσεις (δύο γύρους). Η πρωταθλήτρια ομάδα συμμετέχει σε αγώνες κατάταξης της ΕΠΟ για άνοδο στην Γ’ εθνική. Μόνο σε περίπτωση προβιβασμού της πρωταθλήτριας ΕΠΣΑΝΑ, προβιβάζεται στην Α’ κατηγορία και η τρίτη (3η) ομάδα της τελικής κατάταξης της Β’ κατηγορίας.

Οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας της Α’ κατηγορίας, υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία.

Σε περίπτωση υποβιβασμού έως δύο (2) ομάδων από την Γ’ εθνική στην Α’ τοπική κατηγορία, δεν θα υποβιβασθούν περισσότερες ομάδες. Έτσι, την περίοδο 2014-2015, ο συνολικός αριθμός των ομάδων της Α’ κατηγορίας δεν θα είναι μεγαλύτερος των δεκαοκτώ (18). Αν όμως υποβιβασθούν από την Γ’ εθνική περισσότερες των δύο ομάδες, τότε θα υποβιβασθούν στην Β’ κατηγορία όσες ομάδες χρειάζεται ώστε ο αριθμός να παραμείνει 18 για την περίοδο 2014-15. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της περιόδου 2015-2016, θα διεξαχθεί με δεκαέξι (16) ομάδες.

* Οι 16 ομάδες που μετέχουν στην Α’ κατηγορία, είναι: Νικολακάκης, Ολυμπιακός Αγ. Στεφάνου, Κεραυνός Κερατέας, Α.Ο. Κορωπίου, Α.Ο. Σταμάτας, Νικηφόρος, Γλυκά Νερά, Λαυρεωτική, Μάχη Μαραθώνος, Παλληνιακός, Δόξα Κορωπίου, Γ.Σ. Μαρκό, Άρης Βούλας, Δόξα Αγ. Άννας, Εθνικός Ν. Μάκρης, Πρωτέας Π. Φωκαίας.



Πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας:

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους των 12 ομάδων, σε διπλές συναντήσεις (δύο γύρους). Οι όμιλοι δημιουργούνται κατόπιν κληρώσεως. Μετά την ολοκλήρωση του Α και Βγύρου, διεξάγονται αγώνες μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την ίδια θέση σε κάθε όμιλο, για την δημιουργία τελικής κατάταξης.

Από την Β’ κατηγορία προβιβάζονται στην Α’, οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, δηλαδή οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης. Επίσης, προβιβάζεται και η τρίτη (3η) ομάδα της τελικής κατάταξης της Β’ κατηγορίας, εφ’ όσον προβιβασθεί στην Γ’ εθνική η πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας.

Υποβιβάζονται στην Γκατηγορία οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, συνολικά έξι (6).

Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας θα διεξαχθεί  σε ένα όμιλο που δεν θα υπερβαίνει τις 20 ομάδες.

* Οι 24 ομάδες που μετέχουν στην Β’ κατηγορία, είναι: Αήττητος Σπάτων, Α.Ε. Γέρακα, Ωρωπός, Κρυονέρι, Άρτεμις, Παμπαιανικός, Κουβαράς, Σαρωνικός Αναβύσσου, Άνοιξη, Ραμνούς Γραμματικού, Καλύβια, Αχιλλέας Κ. Αχαρνών, Διόνυσος, Προφήτης Ηλίας, Άμυνα Ανθούσας, Καπανδρίτι, Νίκη Δροσιάς, Φοίβος Βάρης, Συκάμινο, Αυλώνας, Βουλιαγμένη, Μαύρος Αετός Πολυδενδρίου, Αφιδναϊκός, Γ. Παθιακάκης.



Πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας:

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε ένα όμιλο, σε διπλές συναντήσεις. Μετά την ολοκλήρωση του Α’ και Β’ γύρου, η πρωταθλήτρια ομάδα της Γ’ κατηγορίας προβιβάζεται στην Β’ κατηγορία. Η δευτεραθλήτρια ομάδα της Γ’ κατηγορίας προβιβάζεται μόνο στην περίπτωση που η τρίτη ομάδα της Β’ κατηγορίας προβιβασθεί στην Α’ κατηγορία.

* Οι 11 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Γ’ κατηγορία, είναι: Παλλαυρεωτικός, Α.Ε. Μενιδίου, Αστέρας Αυλώνος, Θησέας Ν. Μάκρης, Αμφιάραος Καλάμου, Ατλαντίς Ανθούσας, Αστέρας Γλυκών Νερών, Δόξα Ποντίων Αχαρνών, Αετός Πικερμίου, Αστέρας Αχαρνών και υπό προϋποθέσεις η Ελπίδα Αχαρνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money