Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟ!


ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Μεγάλη ένταση και απαράδεκτες προσωπικές αντιπαραθέσεις επικράτησαν στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΑΝΑ, την Παρασκευή 30/8, κατεβάζοντας σε χαμηλό επίπεδο την λειτουργία της Ένωσης και διαχωρίζοντας τελικά τους συμβούλους σε «βόρειους» και «νότιους». 
Τελικός στόχος των μελών που προέρχονται από το «βόρειο τόξο», φαίνεται να είναι η διάσπαση της Ένωσης ή η καθυπόταξή της σε προσωπικά συμφέροντα! Όμως, η αδικαιολόγητη πεζοδρομιακή συμπεριφορά δεν «οδηγεί» πουθενά.
Έτσι παίχθηκε η α’ πράξη του «σκηνοθετημένου έργου» που έχουν σκηνοθετήσει εξωδιοικητικοί παράγοντες της Ένωσης για να «τρομοκρστήσουν» και πιθανώς να οδηγήσουν σε παραίτηση τον πρόεδρο Γιώργο Παπαμακάριο. 
Το έργο αναμένεται να συνεχισθεί με την β’ πράξη. Αυτή θα περιλαμβάνει κι άλλες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. από Επιτροπές της Ένωσης, ώστε να «στριμωχτεί» κι άλλο ο πρόεδρος της Ένωσης και να αναγκασθεί να πάρει αποφάσεις, που οι ενδιαφερόμενοι υπολογίζουν ότι θα τον εκθέσουν στα μάτια των προέδρων και παραγόντων των ομάδων της Ένωσης.
Οι πληροφορίες μας, όμως, αναφέρουν ότι ο Παπαμακάριος έχει την συμπαράσταση των περισσοτέρων προέδρων των σωματείων, στις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των σωματείων – μελών της ΕΠΣΑΝΑ. Οι ενδιαφερόμενοι εξωδιοικητικοί παράγοντες στους οποίους αναφερόμαστε, είναι οι ίδιοι που ενέπλεξαν την Ένωση στην ντροπιαστική προεκλογική συμπεριφορά έναντι των υποψηφίων παρατάξεων της ΕΠΟ, μαζί με μέλη της σημερινής διοίκησης. Η πολιτεία τους είναι γνωστή και αποβλητέα από τους ποδοσφαιροπαράγοντες της Ανατολικής Αττικής.
Ο Γιώργος Παπαμακάριος δέχθηκε σφοδρή –αλλά άδικη- λεκτική (και ιδιαιτέρως υβριστική) επίθεση από τον παραιτηθέντα αναπληρωτή γενικό γραμματέα Γιώργο Νικολάου, όταν συζητήθηκε το θέμα της παραίτησης του τελευταίου από την θέση του προέδρου της Επιτροπής Παρατηρητών. Ο Νικολάου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν με την παραίτησή μου πιστεύετε ότι η Ένωση θα πάει καλύτερα, τότε ευχαριστώ τον πρόεδρο που δέχθηκε άμεσα την παραίτησή μου»!
Ο Παπαμακάριος του απάντησε: «Όταν ανέλαβα πρόεδρος του Δ.Σ. προσπάθησα να κρατήσω κάποιες ισορροπίες. Σ’ αυτό το Δ.Σ. υπάρχουν 11 εκλεγμένοι σύμβουλοι και προσπάθησα να είμαστε μονιασμένοι. Όμως ορισμένοι είδαν ότι η Ένωση ξέφυγε από την μιζέρια της ενώ κάποιοι την ήθελαν μαγαζάκι, στην γωνία. Δεν ήθελαν να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει… Εσύ και ο Ρούσσης κάνατε προσπάθεια να με ανατρέψετε»!
Έξαλλος ο Νικολάου ξέσπασε αμέσως με φωνές σε κατηγορίες (με νέο υβριστικό περιεχόμενο), μιλώντας για ύπαρξη συμφωνίας (την χαρακτήρισε αλισβερίσι) στην μεταγραφή του διαιτητή Κορδολαίμη από την Ένωση Πειραιά στην ΕΠΣΑΝΑ, ισχυριζόμενος ότι του το είπε ο Ηλίας Μικρόπουλος! Παράλληλα, ο γεν. γραμματέας Θωμάς Ρούσσης, φώναζε ότι ο Παπαμακάριος λέει ψέματα! Μάλιστα, όταν ο Παπαμακάριος παρενέβη λέγοντας «όταν μιλάτε, να τεκμηριώνετε ότι λέτε», ο Ρούσσης πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος, που έγινε πρόεδρος από συγκυρία, δεν είναι αναντικατάστατος»!
Οι ενδιαφερόμενοι και οι «σκηνοθέτες» τους, έριξαν λάσπη χωρίς στοιχεία, κι εστίασαν την αντίθεσή τους στον τρόπο διοίκησης του Παπαμακάριου, πάνω σε ένα θέμα ήσσονος σημασίας για την Ένωση, όπως είναι η μεταγραφή ενός διαιτητή! Καμιά από τις ομάδες της Ένωσης δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την μεταγραφή ενός διαιτητή! 
Εμφανώς ενοχλημένος από τις τοποθετήσεις ο Παπαμακάριος, δήλωσε -μεταξύ πολλών άλλων- ότι για την δυσφήμιση που υπέστη από την ατεκμηρίωτη επίθεση του Νικολάου, σκέπτεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη. Κι επέμεινε στον ισχυρισμό του: «Εδώ και ένα τουλάχιστον μήνα προσπαθείτε να με ρίξετε. Την Ένωση, την έχετε στην άκρη».
Τότε, το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μπέτσης, πρότεινε αναβολή της συζήτησης του θέματος για επόμενη συνεδρίαση, ώστε να πέσουν οι τόνοι. Η πρόταση απορρίφθηκε με 6-5 ψήφους.
Στην πρόταση Παπαμακάριου για ανάληψη της θέσης του προέδρου της Επιτροπής Παρατηρητών από τον Γρηγόρη Αποστολίδη, παρενέβη και αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος και ο Γιώργος Πέππας. Η ψηφοφορία ανέδειξε νικητή τον Αποστολίδη με 7 ψήφους υπέρ και τον Δημήτρη Βελτανιώτη να δηλώνει «παρών».
Στην δεύτερη πρόταση Παπαμακάριου για ανάληψη της θέσης του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα και πάλι από τον Γρηγόρη Αποστολίδη, παρενέβη ο Ανδρέας Μπέτσης και πρότεινε τον Γιώργο Πέππα. Η ψηφοφορία ανέδειξε νικητή τον Πέππα (6-5), με τον Βαγγέλη Τσεβά να ψηφίζει υπέρ του νικητή (αντίθετα με την επιλογή του στην προηγούμενη ψηφοφορία).
Αμέσως μετά τις ψηφοφορίες, ο πρόεδρος Γ. Παπαμακάριος αποχώρησε από την συνεδρίαση καλώντας τον α’ αντιπρόεδρο Β. Τσεβά να αναλάβει την ευθύνη για την συνέχεια της συζήτησης, που διήρκεσε 10’ λεπτά ακόμη. 
Το συμπέρασμα από τις απίστευτες διεργασίες και συμπεριφορές είναι ότι στο παρασκήνιο οι «σκηνοθέτες» επιδιώκουν να κάνουν μομφή στον Παπαμακάριο, να τον ανατρέψουν και να τοποθετήσουν άλλον πρόεδρο στο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να ελέγχουν τις κρίσιμες Επιτροπές της Ένωσης για να καθοδηγούν τις εξελίξεις σύμφωνα με τις μίζερες αντιλήψεις τους… 
Δεν φαίνεται, όμως, τόσο εύκολο να το πετύχουν! Απλά, με όσα συμβαίνουν, η ΕΠΣΑΝΑ δεν μπορεί να δει μια «άσπρη μέρα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money