Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΗΡΕΜΗ Γ.Σ. ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ




Σε ήρεμα νερά εξελίχθηκαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΑΝΑ, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Holiday Inn της Αττικής Οδού, την Δευτέρα 17/6 και διήρκεσε περί τις δυόμιση ώρες. Όλα τα θέματα ψηφίσθηκαν ομόφωνα από τους εκπροσώπους των 48 από τα (59 τυπικά αλλά) 54 ενεργά σωματεία – μέλη της Ένωσης.
Ουσιαστικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τα σωματεία, παρά μόνο ο αντιπολιτευτικός λόγος του πρώην προέδρου Φώτη Μαγουλά, ο οποίος χωρίς να εκπροσωπεί σωματείο, μίλησε για πεπραγμένα και μη, κατά την διάρκεια του έτους που πέρασε (από τις εκλογές της Ένωσης μέχρι σήμερα), κι επιχείρησε να αντιπαραθέσει το έργο της δικής του διοίκησης με εκείνο της σημερινής!
Ο πρόεδρος της Ένωσης και της Συνέλευσης Γιώργος Παπαμακάριος, άνοιξε τις εργασίες και μιλώντας για τον διοικητικό απολογισμό, τόνισε ότι η πρώτη χρονιά της νέας διοίκησης ήταν δύσκολη, γιατί σχεδόν όλα τα μέλη του συμβουλίου αντιμετώπισαν –εντελώς ξαφνικά- προβλήματα που δεν είχαν όταν ήταν παράγοντες στις ομάδες τους… «Μια Ένωση έχει άλλες, διαφορετικές ανάγκες, από εκείνες των σωματείων», υπογράμμισε ο κ. Παπαμακάριος και πρόσθεσε: «Όμως, για να πάμε καλά εμείς, χρειάζεται και η δική σας προσπάθεια, των παραγόντων». Μάλιστα, ανακοίνωσε την πρόθεση της Ένωσης να οργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους νέους κανονισμούς διαιτησίας, που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά παικτών, παραγόντων αλλά και γονέων… Τέλος, ο κ. Παπαμακάριος πρόβλεψε ότι η 2η διοικητική χρονιά θα είναι πιο εύκολη, γιατί «τώρα ξέρουμε τις αδυναμίες μας, οπότε θα τις διορθώσουμε», είπε.

Ο Φ. Μαγουλάς
Ο πρώην πρόεδρος Φώτης Μαγουλάς, πήρε τον λόγο για να δηλώσει αρχικά ότι θέλει κάθε διοίκηση να «πηγαίνει καλά», προσθέτοντας ότι ο ρόλος των παραγόντων είναι να στηρίζουν την εκάστοτε διοίκηση. Δεν απέφυγε όμως να προχωρήσει σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Ένωσης, προκαλώντας τον να δηλώσει τι έκανε την χρονιά που πέρασε! Και συνέχισε, αναφέροντας: «Εμείς επενδύσαμε στην Επιτροπή Διαιτησίας, νομότυπα. Εφέτος είσαστε παράνομοι! Δεν μπορεί να συνεχίσετε κι εφέτος παράνομα! Ποιος είναι πιστοποιημένος; Μόνο αυτός θα είναι στην Επιτροπή. Δεν μπορεί να κάνει κουμάντο κάποιος, ύστερα από απουσία πολλών ετών από τον χώρο της διαιτησίας! Δεν έχει σημασία που είναι καλός φίλος κι έχω παίξει μπάλλα μαζί του, με τον καθ’ όλα έντιμο και εξαιρετικό χαρακτήρα, τον Ηλία Μικρόπουλο. Αλλά δεν πρέπει να ορίζει αυτός τους διαιτητές»!
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο, όπως το αποκάλεσε ο κ. Μαγουλάς συνεχίζοντας, υπήρξε η συμπεριφορά της διοίκηση στις εκλογές της ΕΠΟ. Ενώ είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. να στηριχθεί κάποια πλευρά, ξαφνικά πήγε και ψήφισε κάποιος τρίτος, που δεν ακολούθησε την απόφαση!
Επίσης, ανέφερε ότι η προκήρυξη της Β’ κατηγορίας που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, κατά την άποψή του, δεν ήταν νόμιμη! «Αν είχε προσφύγει κάποιος, θα “έπεφταν” τα πρωταθλήματα», τόνισε ο κ. Μαγουλάς, ο οποίος υποστήριξε ακόμη ότι τα ποσοστά των διαιτητών ανήκουν στην Ένωση…  
Στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Μαγουλάς «τα έβαλε» με τον υποφαινόμενο (δηλαδή τον υπεύθυνο της παρούσας ιστοσελίδας), λέγοντας: «Αυτός ο άνθρωπος, ο Θοδωρής Κοτσώνης, επί τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε μέρα που να μη γράψει κάτι εναντίον μου. Καλά, όλα στραβά τα έκανα; Τίποτε σωστό δεν έπραξα; Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι εδώ κι ένα χρόνο που είστε εσείς διοίκηση, δεν έχει βρει κάτι το επιλήψιμο. Δεν έχει γράψει λέξη»! 

Παρεμβάσεις
Στην διάρκεια των σχολίων του Φώτη Μαγουλά για μη πιστοποιημένους και παράνομους στην Επιτροπή Διαιτησίας, εθίγη ο αρχιδιαιτητής Ηλίας Ντάφλος, ο οποίος απεχώρησε της αιθούσης φωνάζοντας: «Πάντως, όχι υπόδικους! Έτσι κ. Μαγουλά»; Επίσης, διέκοψε τις …διαπιστώσεις του κ. Μαγουλά, ο εκπρόσωπος της Νίκης Δροσιάς Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας, φωνάζοντας: «Καλές οι παρατηρήσεις αλλά δεν ακούμε προτάσεις»!

Ομιλητές
Ο εκπρόσωπος του Θησέα Ν. Μάκρης Πέτρος Ρουγγέρης, έκανε ορισμένες παρατηρήσεις στον οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό. Αναφέρθηκε επίσης, σε δημοσιεύματα που διάβασε σε διάφορες ιστοσελίδες, ρωτώντας: «Πώς γράφονται τέτοια πράγματα, που αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις προσωπικά δεδομένα»;
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Λαυρίου Μιχάλης Τσίκλος, ζήτησε ουσιαστική βοήθεια από την Ένωση (αν είναι δυνατόν και σε χρήμα και σε είδος).
Ο Θοδωρής Κοτσώνης, εκπροσωπώντας τον Αστέρα Αυλώνος, απάντησε στα «απαξιωτικά λόγια» του κ. Μαγουλά, τονίζοντας ότι η περίοδος της διοίκησης Μαγουλά δεν προσέφερε ουσιαστικά τίποτε στο ποδόσφαιρο της περιοχής και ο τρόπος που έγινε η διοίκηση επί των ημερών του, δεν ήταν η πρέπουσα σύμφωνα με την άποψη και την φιλοσοφία του ιδίου (του Θ. Κοτσώνη)! Αντίθετα, η σημερινή διοίκηση, με όλες τις αδυναμίες της, προσπαθεί θετικά για την δημιουργία βάσεων στην διαιτησία, στις μικτές, στις υποδομές, στα πρωταθλήματα ανδρών και στην γενική οργάνωσή της. Γι’ αυτό τότε τα σχόλια ήταν συχνά και έντονα ενώ τώρα είναι αραιά και λιγότερο αιχμηρά.
Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Νικηφόρου Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος μίλησε για τις γηπεδικές δυσκολίες του Νικηφόρου και την έλλειψη που αντιμετωπίζει σε ομάδες υποδομών, όπως και για τον πόλεμο που δέχθηκε ο φίλος του, γιατρός Ξενοφών Ρούσσης, που «εξαναγκάσθηκε» σε παραίτηση από το Δ.Σ. της ΕΠΣΑΝΑ.

Ο Δημ. Βελτανιώτης
Ο Δημήτρης Βελτανιώτης ανέλαβε να απαντήσει αρχικά στο θέμα της εκπροσώπησης της Ένωσης στις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά προχώρησε σε έντονο ύφος, δίνοντας κι άλλες απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους ομιλητές.
Για τις εκλογές της ΕΠΟ, δήλωσε κατηγορηματικά: «Ό,τι έγινε, έγινε! Δεν έχει ευθύνη η Ένωση για ότι έγινε! Το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος της Ένωσης (σ.σ. τότε πρόεδρος ήταν ο κ. Βελτανιώτης) δεν θα μιλούσε με τον Δουκάκο! Δεν μπήκαμε σε κανενός το παιχνίδι. Κι όταν χρειάσθηκε, αυτός που έπρεπε πλήρωσε το τίμημα»!
Αναφερθείς στο θέμα της Επιτροπής Διαιτησίας, ανέφερε: «Η συνεργασία της νεοεκλεγείσας διοίκησης με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, ήταν προγραμματική μας δέσμευση… Από την στιγμή που τα σωματεία ψήφισαν την δική μας παράταξη, θεωρήσαμε αυτονόητο ως νέα διοίκηση να υλοποιήσουμε όσα είχαμε υποσχεθεί. Η Επιτροπή Διαιτησίας είναι καθ’ όλα νόμιμη. Δεν καταλαβαίνω την αντίδραση του κ. Μαγουλά».
Τέλος, απευθυνόμενος στον κ. Γκαράνη, είπε: «Εσείς “κάψατε” την διοίκηση, εσείς και τον κ. Ρούσση! Γι’ αυτό μην ζητάτε ευθύνες από το Δ.Σ. της Ένωσης. Όταν λέτε και γράφετε κάτι, να ξέρετε τι κάνετε»!
Ως μέλος της Επιτροπής Βίας, ο κ. Βελτανιώτης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών από διαιτητές, παρατηρητές και Πειθαρχική Επιτροπή και πρόσθεσε: «Σε ότι με αφορά, θα είμαι στο πλευρό του προέδρου και της διοίκησης. Γι’ αυτό με ψηφίσατε, άλλωστε. Το συμφέρον και η διευκόλυνση των σωματείων –με ισονομία- είναι οι στόχοι μας»!
Οι θέσεις του κ. Βελτανιώτη χειροκροτήθηκαν.

Απαντήσεις Παπαμακάριου
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Παπαμακάριος παίρνοντας τον λόγο για να δώσει απαντήσεις, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και του κ. Μαγουλά στον χειρισμό της γλώσσας, επειδή ο Φ. Μαγουλάς είναι πολιτικός ενώ ο ίδιος είναι παράγοντας! Προχώρησε στις απαντήσεις του, λέγοντας για κάθε θέμα: «Δεν ήθελα να κάνω αναδρομή, αλλά οι προηγούμενες διοικήσεις -επί 13 χρόνια- είχαν την Ένωση απομονωμένη. Δεν υπήρχαμε πουθενά. Δεν είχαμε δημόσιες σχέσεις. Σήμερα, όμως, οι σχέσεις μας με την ΕΠΟ είναι πολύ καλές. Γι’ αυτό, ότι ζητήσουμε ως Ένωση, το έχουμε»…
Για τα υπόλοιπα θέματα, υποστήριξε:
* Σε ότι αφορά την υπόθεση της παραίτησης του κ. Ρούσση, ήταν μια απόφαση προσωπική. Κι αφού δεν είναι ο ίδιος παρών, να μας δώσει κάποιες απαντήσεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει περαιτέρω θέμα συζήτησης.
* Οι προκηρύξεις των νέων πρωταθλημάτων θα συζητηθούν σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. και θα κυκλοφορήσουν έγκαιρα για τον προγραμματισμό σας.
* Για τις ιστοσελίδες που ρωτήσατε, εφ’ όσον έχουν ονοματεπώνυμο, θα απαντήσω. Αλλά στον κ. Δουκάκο, απαξιώ ν’ απαντήσω…
* Διαιτησία: «Δεν ήταν μόνο δέσμευση προεκλογική η συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο Διαιτητών. Πιστεύω ότι κάναμε τα πιο καθαρά πρωταθλήματα της δεκαετίας! Δεν είχαμε κρούσμα αλλοίωσης αποτελέσματος. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά, όπως και η συνεργασία θεωρείται επιτυχημένη. Στην Ε.Δ. υπάρχουν δύο αρχιδιαιτητές που υπογράφουν. Νομίζω ότι πήγαμε πολύ καλά, κι έτσι θα συνεχίσουμε. Άμεσος σκοπός μας είναι η ισονομία. Κι επειδή τα καταφέραμε καλά, θα επαναλάβουμε την ίδια λογική και στη νέα αγωνιστική περίοδο. Όσο για τα ποσοστά των διαιτητών, έχουμε εισπράξει σημαντικά ποσά…
* Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου της Α’ κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ, ο κ. Παπαμακάριος επισήμανε ότι αυτό φάνηκε στα μπαράζ και την άνοδο της Θύελλας.
* Για τις εκλογές της ΕΠΟ, είχε αποφασισθεί να ψηφίσουμε τον Σαρρή. Ορισμένα πράγματα που έγιναν, δεν λέγονται! Πάντως, η Ένωση στήριξε Σαρρή... Ο κ. Βελτανιώτης, που μπορούσε να μην παραιτηθεί, αποφάσισε να παραιτηθεί. Και οι σχέσεις με την ΕΠΟ είναι σήμερα οι καλύτερες που υπήρξαν ποτέ!
* Για τις ομάδες της Α’ κατηγορίας, είναι απόφαση -βάσει προκήρυξης- να διαθέτουν ομάδα εφήβων.

(τα υπόλοιπα της Γενικής Συνέλευσης σε νέο σημείωμα)

1 σχόλια:

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ Α Β Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΩΜΩΝ.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money