Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΠΟ: AΦΑΙΡΕΣΗ 3 ΚΑΙ 6 ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ!


Απόφαση για αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα και επιβολή πιο σκληρών τιμωριών πήρε το Δ.Σ. της ΕΠΟ προς όσους α) ασκούν κριτική σ’ εκείνα που θεωρούν είτε ως «κακώς κείμενα» στο χώρο του ποδοσφαίρου και β) αντιδρούν δημόσια στις περιπτώσεις που αδικούνται, με πιο πρόσφατο το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό Κυπέλλου προχώρησε το Δ.Σ της ΕΠΟ. 
Την αυστηροποίηση των ποινών για τις περιπτώσεις δημοσίων δυσμενών κρίσεων (δυσφημιστικών δηλώσεων), υπερασπίσθηκε με θέρμη -βάσει ντιρεκτίβας της ΟΥΕΦΑ- ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός Γιάννης Κομπότης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Οποιοσδήποτε θέλει, βγαίνει και λέει ό,τι θέλει και μετά το παίρνει πίσω, χωρίς κόστος. Δεν με συμφέρει αυτό που λέω, αλλά πρέπει να υπάρχει κόστος στις δηλώσεις. Και το μόνο κόστος είναι η αφαίρεση βαθμών».
Η πρόταση Κομπότη έγινε δεκτή και αποφασίσθηκε να περιληφθεί στον ΚΑΠ, ότι σε περίπτωση που γίνονται δημόσιες δυσμενείς κρίσεις κατά διαιτητών, αξιωματούχων του ποδοσφαίρου, προέδρων ΠΑΕ, της ΕΠΟ, των ΕΠΣ και γενικότερα θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου, θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών μαζί με την υποχρέωση ανάκλησης. Και αφαίρεση έξι βαθμών, σε περίπτωση μη ανάκλησης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money