Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ Γ’ ΚΑΙ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ

Συζητείται σήμερα Πέμπτη 13/12 στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, νομοθετική ρύθμιση που αφορά το σχέδιο της ΕΠΟ για ενοποίηση της Γ’ με την Δ' εθνική κατηγορία.
Η ενοποίηση που προβλέπεται ότι θα ισχύσει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα οδηγήσει στην διεξαγωγή της Β’ εθνικής κατηγορίας (Football League) σε δύο ομίλους και αποκλειστικά με επαγγελματικές ομάδες.
Αντίθετα, η ενιαία Γ’ και Δ’ εθνική κατηγορία, θα αποτελείται αποκλειστικά από ερασιτεχνικές ομάδες.
Η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη θα ψηφισθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, προβλέπει:
Η Football League (Β' εθνική) θα αλλάξει μορφή και πλέον θα έχει δύο ομίλους, με σύνολο 28 ομάδες (14 σε κάθε όμιλο).
Για να συμβεί αυτό, από τις 21 ομάδες που αγωνίζονται σήμερα στην κατηγορία, θα προβιβασθούν τέσσερις (4) στη Super League από την οποία θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες.
Επίσης, από την Γ’ εθνική (Football League 2) θα προβιβασθούν ένδεκα ομάδες ενώ θα προστεθούν και οι δύο ομάδες που θα υποβιβασθούν από την Super League.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι δύο όμιλοι της Β’ εθνικής θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μειωθούν τα έξοδα των μετακινήσεων.
Σε ότι αφορά την Football League 2 (Γ' εθνική) και το Περιφερειακό πρωτάθλημα (Δ’ εθνική), θα γίνει ενοποίηση και θα δημιουργηθούν έξι όμιλοι των 16 ομάδων.
Από τους σημερινούς ομίλους της Δ' εθνικής, θα υποβιβασθούν τρεις ομάδες από τους ομίλους που έχουν δέκα ομάδες και 4 ομάδες από τους ομίλους που έχουν 11 και 12 ομάδες.
Από τις Ε.Π.Σ. όλης της χώρας, θα προβιβασθούν 14 συνολικά πρωταθλήτριες ομάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money