Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 65ΕΤΙΑΣ

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε στην επετειακή εκδήλωση της Μάχης Μαραθώνος, που πραγματοποιήθηκε (28/9) στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, με αφορμή την συμπλήρωση 65 ετών από την ίδρυσή της. Η επιτυχία της επισημάνθηκε κι από την μεγάλη συμμετοχή φίλων του συλλόγου και πολιτών της πόλης. Η μεγάλη ιστορική διαδρομή του συλλόγου, με πολλές ιστορίες και αναμνήσεις αποτέλεσε το κυρίως θέμα της εκδήλωσης. Το Δ.Σ. του «Α.Π.Ο. Μάχη Μαραθώνος», προσπάθησε να ξαναφέρει στην επιφάνεια τις αναμνήσεις όλων. Πάντως, η έντονη συγκίνηση προκάλεσε στη συνέχεια κλίμα περισσής αισιοδοξίας, ότι θα συνεχισθεί η ιστορική κι επιτυχημένη πορεία του συλλόγου.
Ο κ. Στέλιος Πλακίτσης, από τα πιο παλιά παραγοντικά στελέχη του συλλόγου, έκανε την εμπεριστατωμένη –από κάθε πλευρά- ιστορική αναδρομή και ενημέρωσε με πάρα πολλές λεπτομέρειες τους παρευρεθέντες, για την ίδρυση και για τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ομάδας.
Τιμητικές βραβεύσεις έγιναν στην οικογένεια του ιδρυτή του συλλόγου, αείμνηστου Δημητρίου (Μίμη) Χρυσίνα, στον παλαιότερο εν ζωή πρόεδρο Δ.Σ. κ. Γεώργιο Κάτσα, καθώς και στους εν ζωή παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του 1947 κ.κ. Κωνσταντίνονο Κελέση και Γιώργο Σακελλάρη. Επίσης, βραβεύθηκε ο κ. Δημήτρης Δημέλης για την διαχρονική του προσφορά του στον σύλλογο. Συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση των (παππούδων) παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, των οποίων τα εγγόνια ακολουθούν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα στις ακαδημίες της Μάχης. Επρόκειτο για τους κ.κ. Λεωνίδα Κατσαγώνη (και ως ποδοσφαιριστή της 1ης ομάδας του 1947), Ευτύχιο Σπανό, Σπύρο Τσούτσουρα και Χρήστο Στάμο.
Η τελευταία, ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική, τιμητική βράβευση (τρείς γενιές Μάχη), έγινε προς τον κ. Κωνσταντίνο Κατσαγώνη (ποδοσφαιριστή της 1ης ομάδας του 1947), του γιού του Χρήστου Κατσαγώνη (βετεράνου ποδοσφαιριστή της περιόδου 1980-2000) και του εγγονού νεαρού Κατσαγώνη, ως αθλητή των ακαδημιών.
Η επετειακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ιστορικού φωτογραφικού υλικού από όλη αυτή την μεγάλη ιστορική διαδρομή του συλλόγου, το οποίο συγκεντρώθηκε, του έγινε επεξεργασία και προβλήθηκε, για πρώτη φορά!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μαραθώνος Ι. Λουίζος, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Δημ. Μπαρούτας, οι αντιδήμαρχοι Στ. Μυλωνά, Κ. Πατεράκη, Χρ. Στάμος και Ε. Σωτηρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Λάσκος, Αθ. Ζέρβας, Χ. Εμμεής, Ι. Μπούσουλας, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γ. Μπαϊρακτάρης, τα μέλη αυτού Γ. Λέπουρης και Π. Δενδρολιβανά, ο αν. γραμματέας Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Γ. Νικολάου, εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και σωματείων, μέλη προηγουμένων διοικήσεων της Μάχης, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, γονείς αθλητών και πολλοί φίλοι - οπαδοί της Μάχης Μαραθώνος.
Το Δ.Σ. της Μάχης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους με την παρουσία τους, τίμησαν την ιστορία του συλλόγου. Επίσης, όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης: Τον Δήμο Μαραθώνα για την παραχώρηση του εκπληκτικού προαύλιου χώρου του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, την Κοινωφελή Επιχείρηση για την υποστήριξή της στην προσπάθεια δημιουργίας αρχείου ιστορικών φωτογραφιών του συλλόγου, τον κ. Στέλιο Πλακίτση για την εκπληκτική ιστορική αναδρομή που παρουσίασε, τον σκιτσογράφο Βασίλη Μητρόπουλο για το εντυπωσιακό σκίτσο που εμπνεύσθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης, τους χορηγούς της εκδήλωσης για την ευγενική τους προσφορά.



















 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Design Blog, Make Online Money